Miből lett a “cserebogár” ?

DSCN2616

”Ma már csak emlék!”
Pedig harminc esztendeje már annak, amikor az első kemencetepsink elkészült. Akkor még nem sejtettük, hogy valamit kitaláltunk, valami olyat, ami minden háztartásban nélkülözhetetlen. Olyan tepsi, ami valamennyi háziasszony álma, a szakácsok saját kötényükkel együtt viszik konyhából konyhába.

Ős kemencetepsi

Nem tudtuk, hogy a használt anyag sajátos jellemzőkkel bír, aminek következtében teflonbevonat nélkül állíthatunk elő süteményt csakúgy, mint sültet, köretet, se köreteket mint a régi cserépedényekben, együtt gőzölhetjük és süthetjük különleges ízekre. De együtt párolhatjuk, gőzölhetjük is majd nekünk. Évtizedekre megelőzzük a jénai tálak törését az ünnepi ebédek előtt, alatt és közben.


De gyorsan megjöttek az első egyedi igények is! Extrém kis és nagy méretek, betétek, elválasztók stb. Tepsi fedéllel, fedél nélkül, egymásba rakhatóan, több szintesre összerakhatóan és sorolhatnánk még hosszan. Igazi áttörés volt, amikor ötvöztük a konyhai edény és a kültéri sütőeszközök paramétereit, méreteit és tulajdonságait.


Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a kemencetepsi
a tájjellegű konyha nélkülözhetetlen kiszolgálójává vált!

 

Ajánlatkérés