Sajtos tallér (Csodasajtos)

Ami a sajtos tallért csodasajtossá varázsolja, az a következő három fűszer

  1. őrölt bors
  2. őrölt csemege paprika
  3. őrölt köménymag

 

Hozzávalók:

  •  70 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 tk só
  • 1/2 tk őrölt bors
  • 1/2 tk őrölt paprika
  • 1/2 tk őrölt köménymag
  • 30 dkg margarin
  • 35 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 1 pohár tejföl
kemencetepsi-recepttar-sajtos-taller (3)

Elkészítés:

 

A lisztet átszitáljuk, bele keverjük a sót, és a fűszereket. Ezután alaposan összemorzsoljuk a szobahőmérsékletű zsiradékkal. Belereszeljük a sajtot, közben többször összekeverjük. Kis fészket csinálunk az anyagban és bele helyezzük a tojásokat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk a tálban, majd gyúródeszkán homogénné gyúrjuk.
Hideg helyen 1-2 órát pihentetjük, de egy éjszakát is állhat a hűtőben.

Hosszúkásra nyújtjuk és ujjnyi széles darabokra vágjuk. A sütőprést felmelegítjük és kb. 1-1 percig sütjük mindkét oldalát. Aranybarnára sütjük.

A teljes adag megsütése 2 órát vesz igénybe, de megéri a fáradságot, mert nagyon finom!