Rakott kelkáposzta

gasztrotura-rakott-kelkaposzta

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta
  • 1 bögre rizs
  • 1 kg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 ek só
  • 1 tk pirospaprika
  • fokhagyma
  • bors

Elkészítés

A káposzta nagyobb leveleit sós vízben átforrázzuk. A rizst megfőzzük. A darált húst az üvegesre dinsztelt hagymán megpirítjuk, fűszerezzük. A végén összekeverjük a rizst a hússal.

Egy közepes tepsit kikenünk olajjal, kibéleljük és rétegezzük a hússal és a káposztalevéllel. A tetejét betakarjuk káposztalevéllel és rákenjük a tejfölt.
200 fokon kb. 45 percig jól átsütjük, míg a teteje szépen megpirul

dodo-langallo-pecsely

A Dodó Langalló Pécsely a festői környezetében, tavasztól késő őszig várja napi nyitva tartással vendégeit. Ősztől tavaszig egyeztetés szerint, kisebb csoportoknak ad különleges rendezvényhelyszínt, családi találkozóknak, baráti társaságoknak életre szóló emléket egy ősi falu mai életével.


Pécsely a Balaton-felvidék magaslatai között helyezkedik el. Források fakadnak itt, patakok szelik át a völgyet, ősidőktől fogva lakott e táj.