Kemencés harcsa

Kemencés harcsa

Hozzávalók

  • Egy kb. 3kg-os folyami harcsa
  • Bacon
  • Sonka
  • Citrom
  • Bors
  • Bazsalikom
  • Rozmaring

Elkészítés

A harcsát, megtisztítom. Sózom, borsozom, friss bazsalikommal, rozmaringgal beszórom.
A hal hátát egymástól ujjnyi távolságban bevágom és bacon szalonna csíkokat illesztek bele. Citrom levével meglocsolom, sonkával borítom. Tehetünk a tepsibe mellé almát, burgonyát.

Forró tűztérben letakarva 30 percig sütöm. Majd kb. 20 percig fedő nélkül pirítom.

dodo-langallo-pecsely

A Dodó Langalló Pécsely a festői környezetében, tavasztól késő őszig várja napi nyitva tartással vendégeit. Ősztől tavaszig egyeztetés szerint, kisebb csoportoknak ad különleges rendezvényhelyszínt, családi találkozóknak, baráti társaságoknak életre szóló emléket egy ősi falu mai életével.


Pécsely a Balaton-felvidék magaslatai között helyezkedik el. Források fakadnak itt, patakok szelik át a völgyet, ősidőktől fogva lakott e táj.