Dodo Langalló

“Kis családi vállalkozásként üzemeltetjük az éttermet, búboskemencében készítjük az ételeket (pld. langallót – hagyományos, kézzel dagasztott tésztából, egészben sült csülköt), mindent fatüzelésű kemencében sütünk. 9 éve nyitottunk, néhány éve találtunk rá a kemencetepsire, ami nagyban megkönnyíti a munkánkat, mivel terveink alapján a mi kemencénkhez készültek méretre. Nagyon szeretjük a minőségi anyagból készült, sokáig használható kemencetepsit”

Pécsely a Balaton északi partvidékén, a Balaton-felvidék magaslatai között, a pécsely-balatonszőlősi medencében ”terül el”. A medencét három oldalról dombok és magaslatok veszik körül csak délkeleti irányban – a Tihanyi-félsziget felé – nyitott a medence, csodálatos panorámát nyújtva a Balatonra.
Források fakadnak itt, patakok szelik át a völgyet, ősidőktől fogva lakott e táj.

A Dodó Langalló ebben a festői környezetben, tavasztól késő őszig várja napi nyitva tartással vendégeit. Ősztől tavaszig egyeztetés szerint, kisebb csoportoknak ad különleges rendezvényhelyszínt, családi találkozóknak, baráti társaságoknak életre szóló emléket.
A Kemencetepsiben készült különleges ételek, a mi büszkeségeink is.

Jártál már itt? Írj róla a Dodó Langalló Facebook oldalán.
A PÉCSELYI-MEDENCE TERMÉSZETRAJZI ADOTTSÁGAI
A Kemencetepsi története