Csongrádi rakottas

gasztrotura-csongradi-rakottas

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell filé
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg burgonya
  • 6 főtt tojás
  • 4-5 paradicsom
  • 4 nagyobb paprika
  • 4 dl Tejföl
  • Bors

Elkészítés

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, felkockázzuk és bekenjük sóval, borssal. A krumplit megtisztítjuk és felkarikázzuk. A paradicsomot karikára, a paprikát kockára vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A tojást keményre főzzük és felszeleteljük. A tepsit kikenjük a szalonna zsírjával és rétegesen belehelyezzük az előkészített hozzávalókat a következő sorrendben, miközben meg is sózzuk. 
Krumpli, paradicsom, paprika, tejföl, hús, tojás, paradicsom, paprika, krumpli, tejföl. A tetejére rászórjuk a pirított szalonnadarabokat és leöntjük a maradék tejföllel.
Egy órán át fedővel sütjük, majd levesszük és ropogósra sütjük.

dodo-langallo-pecsely

A Dodó Langalló Pécsely a festői környezetében, tavasztól késő őszig várja napi nyitva tartással vendégeit. Ősztől tavaszig egyeztetés szerint, kisebb csoportoknak ad különleges rendezvényhelyszínt, családi találkozóknak, baráti társaságoknak életre szóló emléket egy ősi falu mai életével.


Pécsely a Balaton-felvidék magaslatai között helyezkedik el. Források fakadnak itt, patakok szelik át a völgyet, ősidőktől fogva lakott e táj.