Almarózsa

Nagyon mutatós és finom, kemencében sütve is.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3-4 db alma
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 citrom leve
almarozsa

Elkészítés:

Az almát héjastól 0,5 cm vastag cikkekre vagdosom. Cukros, citromos vízben félpuhára párolom. Az almaszeleteket kiszedve a cukros vízből lecsöpögtetem és kihűtöm. Közben a leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtom. Keresztben kb. 5 cm széles csíkokra szabdalom. A tésztacsíkokat megszórom cukros fahéjjal és egymást kicsit fedve rárakosgatom az almaszeleteket.  Szorosan feltekerem. Az alsó részét összenyomom és margarinnal kikent, kilisztezett muffin formába teszem. Visszahűtött 180°C-os kemencében megsütöm. Sütés közben kinyílik, mint a rózsa. Gyorsan megsül. Nagyon finom.